Eksempel på et besøg

Tiden nærmer sig hvor jeg skal besøge min ven igen, og jeg ankommer til den store port ind til parkeringspladsen. Her trykker jeg på knappen til samtaleanlægget og bliver mødt af en stemme der spørger hvem jeg skal besøge.

Efter at have fortalt hvem jeg er på vej til at besøge, går porten op. Den bevæger sig i et adstadigt tempo, men til sidst er der så meget plads at jeg kan få min bil igennem, og jeg parkerer på en ledig P-plads.

Herefter begiver jeg mig afsted mod en dør med endnu et samtaleanlæg, og efter at have trykket på knappen, går døren op og jeg kan begive mig afsted til portvagten.

Ved portvagten afleverer jeg min besøgstilladelse (som altid skal medbringes ved besøg) og mit kørekort til identifikation.

Når jeg er fundet i deres system, får jeg besøgstilladelsen og mit kørekort retur sammen med en nøgle til et skab hvor jeg kan lægge de effekter jeg ikke må medbringe til besøget.

Herefter låser døren bag mig op, og jeg kan gå ind i rummet med skabe hvor jeg finder mit skab, og her låser jeg de effekter inde der ikke må medbringes, såsom telefon, overtøj og lignende.

Herefter er det bare at vente til det bliver min tur.

Så går døren op, og en fængselsbetjent beder mig følge med ind i det rum hvor sikkerhedstjekket skal foregå.

Det kan måske lyde voldsomt med et sikkerhedstjek, men det er at sammenligne med en tur gennem security i lufthavnen.
Jeg skal endnu en gang aflevere min medbragte besøgstilladelse og mit kørekort.
Nu er det så tid til at tage livrem, ur og evt. andre genstande indeholdende metal af og lægge dem i en lille bakke som herefter kører igennem en scanner – som i lufthavnen.

Så går turen igennem metaldetektoren og en krops scanner, og når alt dette er overstået bliver jeg fulgt op i det besøgslokale vi skal være i og jeg går ind og døren bliver lukket og låst.

Efter lidt tid banker det på døren, og min ven kommer ind. Herefter bliver døren låst igen, og så har vi de næste timer alene sammen hvor vi bare skal hygge os i hinandens selskab.

Nogle gange har han lavet mad som han medbringer så vi kan spise sammen, og til info, så er han rigtig god til at lave mad 🙂

Når tiden er gået banker det på døren og en fængselsbetjent meddeler at besøget er slut.

Jeg siger så farvel til min ven, og turen går tilbage til sikkerhedskontrollen. Jeg skal dog ikke kontrolleres igen, men blot have min besøgstilladelse og mit kørekort udleveret, hvorefter jeg henter mine ting i skabet og afleverer nøglen.

Herefter går turen hjemad, med hovedet fyldt med indtryk fra besøget, og en taknemmelighed over at have fået lov at lære dette menneske at kende.